top of page

Miss Suomi 2019 - harmittaako?

Viime huhtikuussa jännitti. Olin saapunut toista kertaa upeaan Villa Grandeen Miss Suomi-castingiin. Vuonna 2017 en ollut päässyt semifinaaliin, mutta nyt onnisti. Vihdoin.


Viime kesä oli ikimuistoinen monin tavoin. Kävin kahdessa kansainvälisessä kauneuskisassa hakemassa kokemusta mittelöön sekä tutustuin meidän huikeaan 21 nuoren naisen semifinalistiryhmään erilaisissa kesätapahtumissa. Miss Suomi-kisaan lähtö on ollut yksi elämäni parhaimmista päätöksistä. Sain äärettömän paljon koulutusta ja kokemusta More Than Beauty Academy:n koulutuspolusta, mutta erityisen onnellinen olen missiperheestä. Minulla on nyt monen monta missisiskoa. Sydän pamppailee aina Miss Suomi -organisaatiolle.Finaali-casting järjestettiin elokuun lopulla Helsingissä. Silloin jännitys iski kovaa, koska tuomaristo arvioi koko kesän aikaista kehitystämme. Oma esiintymiseni meni huonosti – puhe ja ajatukset takeltelivat pahasti. Pääsin kuin pääsinkin jatkoon.


Miss Suomi-kiertue on ollut hauskin kuukausi elämässäni En voi sanoa kiertueelta vain yhtä kohokohtaa vaan koko matka on täynnä mitä hauskimpia muistoja. Meidän kymppi oli ihan huikea. Nauru ja laulu raikasi niin Ventoniemen missibussissa kuin hotelleissakin. Kaikkea sattui. Oli vatsatautia, turvonneita jalkoja, kana-aterioita vegaaneille, hauskoja lööppejä, pudonnut kanafilee, katkennut kynsi, karaokea ja vaikka millä mitalla tarinoita kerrottavana tuleville sukupolville. Minä, Emmi sekä Riikka edustettiin 25-vuotiaiden senioritiimiä ja Riikan sanoin kiertueella vanhatkin nuortuivat ihan silmissä.


Olenko pettynyt vaikken sijoittunut? Olin ensimmäiset 5 minuuttia maani myyneenä kruunajaisten jälkeen. Olin laittanut peliin kaikkeni ja valmistautunut viettämään vuoden Miss Suomen pestissä. Mieli muuttui kuitenkin pettymyksestä pian innostukseen. Nythän se maailma vasta on avoinna ja avaimet oikein annettu käteen – kiitos kiertueella saatujen kontaktien ja koulutuksen takia! En olisi uskonut, kuinka paljon muutosta pienessä ihmisessä voi tapahtua. Kiertueen aikana minusta kasvoi täysin erilainen puhuja ja itsevarmempi esiintyjä, vaikka olen ennen kärsinyt esiintymiskammosta. Kaikki on nyt lähinnä itsestä kiinni, miten omaa elämää haluaa jatkaa ja mihin äänensä antaa.


Minun valtakunnassani on kaikki hyvin. Meillä on aivan äärettömän upea Anni Miss Suomena sekä mahtavat perintöprinsessat Jutta ja Riikka! Kaikki kolme ovat niin hauskoja ja ihania tyyppejä ja edustavat Suomea ilon ja positiivisuuden kautta. Iso kiitos tästä matkasta ja opeista menee tietenkin Misskeisarinna Sunneva Kantolalle. Lisäksi suuret kiitokset Aleksandralle, Heidille, Nadille, Harrille ja bussikuski Hessulle kiertueesta ja kiertueseurasta. Ja tietenkin kaikille muille taustahenkilöille Akille, Maijalle, Pasille, Ollille, meikkaajille ja ihan kaikille, jotka olivat missimatkalla mukana. Te mahdollistitte tämän unelman!

Minun misseilyt jatkuvat. Kansainvälisiä kisoja on tulossa monia ja aion käyttää kaikki Miss Suomi 2019-kiertueella opitut tiedot ja taidot.


Kuvat: Nadi Hammouda

Meikki: Estelle Works

Hiukset: Bella Pelo / Maija Kaunisto

Bikini/Alusvaatteett: Change Suomi

Korut: Glitter

Hiustenpidennykset: Dreamhair

bottom of page