top of page

GRAN CANARIA

Updated: Feb 6, 2019Tapanani on joka loka-marraskuun taitteessa lähteä pakoon Suomen synkkää säätä lämpimään. Aurinko on elintärkeää melankoliselle mielelleni, käpyrauhaselleni sekä atooppiselle iholleni, jotta selviän kaamoskuukausien läpi ilman masennusta ja kutinaa.


Pohdin lomakohdetta pitkään Tel Avivin, Dubain ja Kanarien Saarten välillä, ja loppujen lopuksi turvalliseksi ja eettiseksi vaihtoehdoksi jäi Kanarian Saaret - tarkemmin Gran Canarian Playa de Ingles. Olin hiukan kauhuissani ennen lähtöä. Gran Canariasta tulee mieleen suomijunttien turistihelvetti, jossa sukka-sandaalikombo ja vyölaukku ovat asusteena enemmin sääntö kuin poikkeus.


Ja sellainen junttila se kyllä oli, mutta jos piti mielen avarana ja kosmopoliittisena niin lomasta selvisi ihan hyvin. Lähinnä koko Playa de Ingles oli täynnä joko yliruskettuneita eläkeläisiä Saksasta, Englannista ja Pohjoismaista tai riiteleviä perheitä, joiden lapset olivat jäätävässä sokerihumalassa. Onneksi hotellimme uima-allasalue oli K18 eikä yksikään kirkuva lapsi päässyt pilaamaan auringonotto hetkiäni. Lisäksi loman ajankohta sattui juuri paikallisen Winter Priden aikaan, joten kaikki komeat ja hyvä kroppaiset Pedrot, Alejandrot ja Jorget pitivät silmällä vain toisiaan.


Päätimme ensimmäistä kertaa varata All Inclusive-hotellin minimoidaksemme nälkäkiukun ja turhan ravintoloiden etsiskelyn. Olin tyytyväinen Servatur Waikiki-hotellin tarjontaan. Eihän se mitään Michelin tason ruokaa ollut, mutta en sitä odottanutkaan. Lisäksi hotellissa oli kuntosali, spa-osasto sekä kaikenmaailman aktiviteetteja tarkkuusammunnasta vesijumppaan ja bingoon - eli kunnon gran turismo meininki. Itse lähinnä makasin vaakatasossa aurinkotuolilla ja kuuntelin äänikirjaa. Saimme nimittäin uuteen Kinkkukiusauksia tuotantokauteen yhteistyökumppaniksi Storytellin, josta kuuntelin jo yhden kokonaisen kirjan matkan aikana. Jos haluat käydä kokeilemassa Storytel-sovellusta ilmaiseksi niin napauta tästä!
Auringonoton lisäksi kävimme Las Palmasissa shoppailemassa, pikavisiitillä pienessä satamakaupungissa Puerto de Moganissa (kirjoitan tästä vielä lisää) sekä kuvaamassa Maspalomasin dyyneillä. Yksi Instagramista tuttu kuvaaja nimittäin laittoi viestiä heti hotellille päästyäni, että taisi bongata minut koneessa ja voitaisiin kuvata jotain nyt kun kumpikin on tänne Atlantin valtameren keskelle päässyt - ja tietysti me kuvattiin. Hiekkadyyneillä käynti oli ehdottomasti yksi reissun kohokohta, vaikka paljaat jalat meinasivat palaa kuumassa hiekassa. Suosittelen ehdottomasti käymään!


Loppujen lopuksi olin kyllä itse se kunnon suomijuntti, joka pölli aamupalalta ruokia huoneesen, käveli sukissa ja sandaaleissa sekä osti basaarista keinonahkaisen vyölaukun...


Kaupallinen yhteistyö Storytellin kanssa

Valkoinen uimapuku: HallaxHalla (saatu)

Punaiset bikinit: Zara


bottom of page